Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/47685
Título:
|
Descripció de l’estat nutricional dels pacients hospitalitzats dels quals es realitza interconsulta al Servei de Nutrició d’un Hospital de segon nivell
|
Autor/a:
|
Cañizares Morón, Desirée
|
Otros autores:
|
Moreno Castilla, Cristina; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
Notas:
|
Antecedents: la desnutrició hospitalària és un greu problema sanitari que afecta 30 milions de persones a Europa i comporta un cost de 170.000 milions d’euros anuals. Per intentar fer front a aquest problema, en els darrers anys, tant a nivell europeu com a estatal s’ estan duent a terme diverses iniciatives per tal de trobar-hi solució.
Objectius: l’objectiu principal d’aquest estudi és descriure l’estat nutricional dels pacients ingressats derivats per interconsulta al Servei d’Endocrinologia i Nutrició d’un hospital de segon nivell.
Material i mètodes: és un estudi descriptiu transversal retrospectiu elaborat a partir de 1.769 interconsultes.
Resultats i conclusions: els resultats mostren que la majoria de pacients presentaven (de mitjana) desnutrició mixta a l’ingrés (pèrdua de pes i paràmetres bioquímics alterats) i, tot i que es veu una millora dels paràmetres bioquímics, els pacients presenten (de mitjana) pèrdua de pes durant l'ingrés. Aquestes dades remarquen la necessitat d’un tractament adequat i un diagnòstic precoç de desnutrició hospitalària a través d’eines com ara cribratges nutricionals i tractaments personalitzats duts a terme per professionals en el camp de la nutrició, és a dir, per dietistes-nutricionistes. |
Materia(s):
|
-Desnutrició hospitalària -Dietista-Nutricionista -Prevenció -Cribratge nutricional |
Derechos:
|
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
|
Tipo de documento:
|
bachelorThesis |
Compartir:
|
|
Documentos con el texto completo de este documento
Mostrar el registro completo del ítem