Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/47689

Caracterització de compostos antioxidants (vitamina C, carotens i tocoferols) de fruit d’arboç i avaluació de la seva digestibilitat en model “in vitro”
Lera Leri, Anna
Motilva Casado, Mª José; Mosele, Juana; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
L’arbocer és un arbust habitual de la zona mediterrània. Produeix un fruit, l’arboç, que ha estat utilitzat antigament en la medicina tradicional. L’objectiu d’aquesta investigació és determinar el contingut d’antioxidants, en concret, de vitamina C, carotens i tocoferols del fruit d’arboç i avaluar la seva digestibilitat en model “in vitro”. L’àcid ascòrbic és l’antioxidant amb una concentració més alta en l’arboç respecte els altres compostos analitzats. La concentració dels compostos durant la digestió va anar disminuint, excepte en la digestió gàstrica on va haver un increment de l’àcid ascòrbic respecte el seu contingut en la digestió oral. L’àcid ascòrbic és va absorbir un 11.09%, mentre que α-tocoferol ho van fer un 1.30%. Els nivells de  –carotè no van ser detectats i no s’ha pogut estimar la seva absorció. Amb aquests resultats es dóna un pas endavant cap a la caracterització de l’arboç i del seu rol en la nutrició.
-Arbutus Unedo
-Digestió “in vitro”
-Vitamina C
-Carotens
-Tocoferols
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Vista
aleral.pdf 1.757 MB application/pdf Vista/Abrir

Mostrar el registro completo del ítem