Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/10459.1/48797

Bioavailability of carotenoids incorporated into processed foods: bread and mayonnaise
Fort Zaragoza, Mariona
Soliva-Fortuny, Robert; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
This project involved the analysis of samples from the CAROTFood study, which is investigating the bioavailability of carotenoids that have been incorporated into processed foods (bread and mayonnaise). The volunteers in the study, judged to be healthy, returned for four stand-­‐alone test sessions where they consumed one of four treatment breakfasts (treatment 1: plain bread with plain mayonnaise; treatment 2: plain bread with vegetable mayonnaise; treatment 3: vegetable bread with plain mayonnaise; treatment 4: vegetable bread). Following the breakfast, hourly blood samples are taken for the subsequent 8 hours and after 24 hours for measuring carotenoid concentration (lutein/zeaxanthin, lycopene, β-­‐ cryptoxanthin, β-­‐carotene and α-­‐carotene). The analysis of carotenoids in blood was carried out on two of its components: the amount of free carotenoids in plasma and the carotenoid concentrations in the chylomicron-­‐rich fraction of plasma. The data obtained in this study clearly show that consuming carotenoids with mayonnaise increases their absorption. Furthermore incorporating the carotenoids in processed food could be an alternative to raise the consumption of this pigment in the UK. As the sample size analysed for the purposes of this thesis was small the carotenoid contents in the plasma and chylomicrons were not significantly different between the four treatments (p>0.05). Even so the study suggested that the presence of fat in an emulsified form enhances the absorption of carotenoids. Aquest projecte recull l’anàlisi de les mostres de l’estudi CAROTFood, el qual esta investigant la biodisponibilitat dels carotenoides que han estat incorporats en aliments Processats (pa I maionesa). Els voluntaris de l’estudi, en bon estat de salut, van participar en quatre sessions independents en cadascuna de les quals van consumir un dels quatre tractaments (tractament 1: pa amb maionesa; tractament 2: pa amb maionesa vegetal; tractament 3: pa vegetal amb maionesa; tractament 4: pa vegetal). Després de l'esmorzar, es prenen mostres de sang cada hora durant les posteriors 8 hores i després de 24 hores, per mesurar la concentració de carotenoides (luteina/zeaxantina, licope, β--‐criptoxantina, β--‐carote i α--‐carote). L’anàlisi de carotenoides en sang es va dur a terme en dos dels seus components: la quantitat de carotenoides lliures en plasma i la concentració de carotenoides en la fracció rica en quilomicrons del plasma. Les dades obtingudes en aquest estudi mostren que el consum de carotenoides amb maionesa augmenta la seva absorció. A mes, incorporar els carotenoids als aliments processats podria ser una alternativa per augmentar el consum d’aquest pigment al Regne Unit. Donat que la mostra analitzada per aquesta tesi era petita el contingut de carotenoides en el plasma i ens els quilomicrons no van ser significativament diferent entre els quatre tractaments (p>0,05). Tot i així, l'estudi suggereix que la presencia de greix en una forma emulsionada millora l’absorció de carotenoides.
-Carotenoids
-Bread
-Mayonnaise
-Carotenoides
-Pa
-Maionesa
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format Visualitza
Annex 1.jpg 198.3 KB image/jpeg Visualitza/Obre
Annex 2.pdf 118.2 KB application/pdf Visualitza/Obre
mfortz.pdf 1.253 MB application/pdf Visualitza/Obre

Mostra el registre complet del document