Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10459.1/57417

Malaltia de Crohn en dones embarassades: Programa d'atenció sanitària a la pacient embarassada diagnosticada de Crohn (ASPEDC)
Diawara Diaby, Karamba
Zapata Rojas, Amalia; Universitat de Lleida. Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
La malaltia de Crohn (MC) és un terme que forma part de les malalties inflamatòries intestinals, caracteritzades per una inflamació crònica del tub digestiu cursant amb períodes d’exacerbació i recidives. La incidència de la MC, ha anat en augment en les últimes dècades sobretot en països desenvolupats. Diagnosticant-se de 6 a 9 casos nous per cada 100.000 habitants a l’any. Aquest grup de pacients presenten manifestacions que provoquen gran afectació al seu benestar personal, repercutint a la seva qualitat de vida. Aquesta repercussió es veurà reforçada si amb aquesta patologia base se li suma un estat de descompensació com és l’estat d’embaràs. El paper de la infermeria en el seguiment i control d’aquests pacients com a principal responsable dels seus cuidatges és fonamental. Buscant una atenció de qualitat completa i coordinada a nivell multidisciplinari. És important que les intervencions d’infermeria vagin encaminades a satisfer les necessitats dels pacients, per millorar l’atenció assistencial i qualitat de vida dels pacients. Per tot això, es planteja un programa d’atenció multidisciplinar posant especial èmfasi al control rutinari i a les intervencions d’infermeria, així com l’existència d’una figura coordinadora de les actuacions de les diferents disciplines.
-Malaltia de Crohn
-Malaltia inflamatòria intestinal
-Gestació
-Crohn, Malaltia de
-Embaràs
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Vista
kdiawarad.pdf 2.256 MB application/pdf Vista/Abrir

Mostrar el registro completo del ítem