To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59602

Efecte de l’aplicació de polsos lumínics sobre compostos antioxidants del tomàquet
Barber Mercadal, Maria
Soliva-Fortuny, Robert; González Casado, Sandra; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Actualment la indústria alimentària està investigant tractaments alternatius als convencionals, capaços de descontaminar i allargar la vida útil dels productes vegetals. Alhora, recents estudis demostren que aquests tractaments poden causar un estrès als aliments frescos d’origen vegetal i aquests responen activant vies metabòliques que comporten la producció de compostos antioxidants. És conegut que el consum regular de tomàquets i derivats de tomàquet està correlacionat amb una reducció en la susceptibilitat de patir diversos tipus de càncer i malalties cardiovasculars, a causa del seu contingut en compostos antioxidants. L’objectiu d’aquesta investigació va ser avaluar els efectes del tractament amb polsos lumínics sobre els compostos antioxidants del tomàquet, concretament de carotenoides totals i licopè, i alhora, sobre les propietats fisicoquímiques durant el seu emmagatzematge. El tractament amb polsos de llum va presentar un efecte significatiu, augmentant el contingut de carotenoides i de licopè en els tomàquets. Mitjançant l’aplicació de 10 J/cm2 es va observar un augment en la concentració de carotenoides d’un 162% i d’un 173% en el contingut en licopè en relació als valors inicials. Aquest tractament no va donar lloc a canvis substancials sobre les característiques fisicoquímiques dels fruits.
-Tomàquet
-Polsos lumínics
-Compostos antioxidants
-Carotenoides
-Tomàquets
-Antioxidants
-Tecnologia dels aliments
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
mbarberm.pdf 1.307 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters