To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59607

Descripció del nivell d'adequació nutricional de la ingesta dietètica habitual en gestants
Casas Ribes, Marta
Rubio Ferraz, Mª Puy; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Introducció i objectius: La nutrició durant la gestació és fonamental per una bona evolució de l’embaràs. L’objectiu del treball és observar el compliment de les recomanacions nutricionals de la dieta habitual de les gestants. I determinar si existeixen patrons dietètics diferents segons l’IMC preconceptiu. Mètode: Valoració qualitativa i quantitativa de les ingestes diàries d’un grup de gestants de l’ABS Lleida Rural Nord, mitjançant un QFA. Les dades obtingudes es comparen amb els valors recomanats per la SENC. Resultats: Al valorar la dieta per racions, es va observar una ingesta insuficient de farinacis, greixos d’addició i lactis; i un excés d’aliments proteics. A més d’una ingesta diària de sucres. Els aliments proteics i els lactis consumits van ser de baixa qualitat dietètica. La qualitat i l’equilibri dietètic total van obtenir valors bons. L’anàlisi multivariant mostrava que no hi ha factors diferencials entre els diferents grups segons IMC preconceptiu. Conclusions: La dieta habitual de les gestants no s’ajusta a les racions diàries recomanades i la qualitat dels diferents grups d’aliments ingerits és variable. Durant els controls obstètrics s’hauria de fer una avaluació de la dieta per promoure una bona conducta alimentària.
-Embaràs
-Racions diàries recomanades
-Qualitat dietètica
-Embaràs -- Aspectes nutricionals
-Hàbits alimentaris
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
mcasasr.pdf 2.785 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters