Title:
|
Descripció del nivell d'adequació nutricional de la ingesta dietètica habitual en gestants
|
Author:
|
Casas Ribes, Marta
|
Other authors:
|
Rubio Ferraz, Mª Puy; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
Notes:
|
Introducció i objectius: La nutrició durant la gestació és fonamental per una bona evolució de l’embaràs. L’objectiu del treball és observar el compliment de les recomanacions nutricionals de la dieta habitual de les gestants. I determinar si existeixen patrons dietètics diferents segons l’IMC preconceptiu.
Mètode: Valoració qualitativa i quantitativa de les ingestes diàries d’un grup de gestants de l’ABS Lleida Rural Nord, mitjançant un QFA. Les dades obtingudes es comparen amb els valors recomanats per la SENC.
Resultats: Al valorar la dieta per racions, es va observar una ingesta insuficient de farinacis, greixos d’addició i lactis; i un excés d’aliments proteics. A més d’una ingesta diària de sucres. Els aliments proteics i els lactis consumits van ser de baixa qualitat dietètica. La qualitat i l’equilibri dietètic total van obtenir valors bons. L’anàlisi multivariant mostrava que no hi ha factors diferencials entre els diferents grups segons IMC preconceptiu.
Conclusions: La dieta habitual de les gestants no s’ajusta a les racions diàries recomanades i la qualitat dels diferents grups d’aliments ingerits és variable. Durant els controls obstètrics s’hauria de fer una avaluació de la dieta per promoure una bona conducta alimentària. |
Subject(s):
|
-Embaràs -Racions diàries recomanades -Qualitat dietètica -Embaràs -- Aspectes nutricionals -Hàbits alimentaris |
Rights:
|
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
|
Document type:
|
bachelorThesis |
Share:
|
|