Notas:
|
En aquest treball, veurem com la dieta i el càncer estan molt relacionats. A Espanya, els tumors malignes afecten a un gran nombre de la població, tot i que de cara al futur podrien disminuir gràcies a l'educació d’uns bons hàbits i els diagnòstics precoços.
Com a objectiu principal, vam escollir conèixer l'estat nutricional i la seva relació amb la situació funcional i qualitat de vida dels pacients oncològics ingressats en el Servei d'Oncologia de l'HUAV de Lleida, a través de testos homologats científicament (E. Barthel, E. Pfeiffer, EORTC QLQ-C15-PAL, VGS).
El disseny que vam utilitzar als mètodes va ser prospectiu de pacients amb càncer ingressats. Es van relacionar les variables nutricionals amb la situació funcional i la qualitat de vida, durant 3 mesos.
L’estadística que vam utilitzar va ser descriptiva de totes les variables recollides a l’estudi, qualitatives i quantitatives. Utilitzat la correlació Spearman i la prova de Kruskal-Wallis.
Els resultats estadístics no van ser rellevants ja que la mostra era petita, assumint un nivell de significació del 5%.
Com a conclusió no vam poder demostrar una relació directa entre l'estat nutricional i la capacitat funcional (Escala de Barthel), o la qualitat de vida (EORTC QLQ-C15-PAL). |