Abstract:
|
El projecte es tracta d’un celler situat a la finca de Can Calopa al Parc de Collserola. La primera decisió és reconvertir l’actual celler gestionat per l’Ajuntament de Barcelona amb un equipament públic obert als visitants.
Es projecta un espai museístic, on està representada la cultura vitivinícola catalana, ja que per la seva ubicació Can Calopa és un celler de referència. L’espai museu es materialitza amb una pèrgola vegetal on hi ha plantades una mostra representativa de les varietats de Catalunya. Aquest element també és argument de projecte, ja que donarà protecció solar tan en coberta com en façana oest.
L’edifici es situa al carener de la muntanya, i l’accés des de la carretera es fa per la cota de la coberta, des d’on es comença a recórrer l’edifici. Es tracta de dues grans sales de vinificació, on el flux de visitants es troba sempre a una cota intermitja. La gran sala està soterrada per aconseguir les condicions adequades per la criança del vi.
S’estableix una sinèrgia entre el flux de visitants, i el flux de vinificació. Es genera una relació visual, sensitiva, etc. a diferents cotes on el visitant experimenta els espais sense interferir en la producció del vi. |