La Imagen de los espacios de alta montaña en la Prehistoria : el caso de los Pirineos Catalanes Occidentales
Jiménez Zamora, Jorge
Gassiot Ballbè, Ermengol, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Lull, Vicente, 1949-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Prehistòria)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2007
Resum: Derivado de los trabajos de sistematización de la Prehistoria de Catalunya realizados por P. Bosch-Gimpera (Bosch - Gimpera, 1919; 1932), la prehistoria de la alta montaña catalana ha quedado fusionada al concepto de "Cultura Pirenaica". Este modelo ha sido certificado por una amplia serie de autores a lo largo de los últimos 60 años. Este trabajo pretende realizar una aproximación crítica a esta conceptualización mediante la revisión cualitativa de la investigación arqueológica realizada en la zona pirenaica a lo largo del periodo 1894 - 2006.
Resum: Derivat dels treballs de sistematització de la Prehistòria de Catalunya realitzats per P. Bosch - Gimpera (Bosch - Gimpera, 1919; 1932), la prehistòria de l'alta muntanya catalana ha quedat fusionada al concepte de "Cultura Pirenaica". Aquest model ha estat certificat per tota una sèrie d'autors al llarg dels darrers 60 anys. Aquest treball té la pretensió de realitzar un apropament crític a aquest tipus de conceptualització mitjançant la revisió qualitativa de la investigació arqueològica realitzada a la zona pirenaica al llarg del període 1894 - 2006.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [4313137]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Prehistòria. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Prehistòria ; Catalunya ; Pirineu català (Catalunya : Serralada) ; Arqueologia



527 p, 9.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2023-01-24



   Favorit i Compartir