Miniaturización de componentes planares de microondas mediante técnicas basadas en metamateriales : aplicación a un desfasador de cuadratura
Aranda Valero, Manuel
Martín, Ferran, (Martín Antolín) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Sisó Cuadrado, Gerard, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 64 p.
Resum: En este trabajo se describe la miniaturización del diseño de un desfasador de cuadratura mediante líneas de transmisión metamaterial en tecnología microstrip. Para conseguir la miniaturización del diseño se utiliza la topología Spiral Resonator (SR). Los desfasadores de cuadratura han sido diseñados, fabricados y medidos. Mediante este proceso se ha consiguido un dispositivo metamaterial que presenta una reducción de un 77% del tamaño respecto a las líneas convencionales.
Resum: En aquest treball s'obté la miniaturització del disseny d'un desfasador de quadratura mitjançantlínies de transmissió metamaterial en tecnologia microstrip. Mitjançant aquest procés s'ha aconseguit la miniaturització del disseny s'utilitza la topologia Spiral Resonator (SR). Els desfasadors de quadratura han estat dissenyats, fabricats i mesurats. Aconseguint un dispositiu metamaterial que presenta una reducció del 77% del tamany respecte a les línies convencionals.
Resum: This work describes the miniaturization of the quadrature phase shifters design based on metamaterial transmission lines in microstrip technology. The Spiral Resonator (SR) topology has been used to achieve the miniaturization of the design. The quadrature phase shifter has been designed, built and measured. These processes have resulted in a metamaterial device presenting a size reduction of 77% as compared to the conventional lines.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Electrònica
Document: Treball final de grau
Matèria: Circuits de microones ; Disseny i construcció



64 p, 1013.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-22



   Favorit i Compartir