Diseño cooperativo de un sistema de comunicaciones por satélite basado en diversidad espacial
Martín Rius, Renat
López Vicario, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 82 p.
Resum: En este proyecto se han presentado los modelos de distribución de canal más comunes que se puede encontrar una señal en una transmisión. Seguidamente se ha presentado el concepto de diversidad en comunicaciones inalámbricas terrestres y se ha trasladado el escenario a comunicaciones por satélite. Para analizar la calidad de los enlaces con diversidad se ha realizado un simulador, con Matlab, que modele la estructura básica de un sistema de comunicaciones (emisor, canal y receptor). Simulando las comunicaciones entre los diferentes sistemas de diversidad se ha podido comparar la calidad de cada enlace. El modelo Alamouti ha presentado una robustez y una baja probabilidad de error que hacen que sea la mejor elección a la hora de diseñar un sistema de diversidad para comunicaciones por satélite. Utiliza la diversidad de canal para aprovechar cada pizca de señal que recibe y así poder descifrar el mensaje enviado.
Resum: En aquest projecte s'han presentat els models de distribució de canal més comuns que es pot trobar un senyal en una transmissió. Seguidament s'ha presentat el concepte de diversitat en comunicacions inal·làmbriques terrestres i s'ha traslladat l'escenari a comunicacions per satèl·lit. Per analitzar la qualitat del enllaços amb diversitat s'ha realitzat un simulador, amb Matlab, que modeli l'estructura bàsica d'un sistema de comunicacions (emissor, canal i receptor). Simulant les comunicacions entre els diferents sistemes de diversitat s'ha pogut compara la qualitat de cada enllaç. El model Alamouti ha presentat una robustesa i una baixa probabilitat d'error que fan que sigui la millor elecció a l'hora de dissenyar un sistema de diversitat per a comunicacions per satèl·lit. Utilitza la diversitat de canal per aprofitar cada bocinet de senyal rebuda i així poder desxifrar el missatge enviat.
Resum: In this project have been presented models most common distribution channel that can be found in a signal transmission. He then has been presented the concept of diversity in terrestrial wireless communications and has shifted the scene to satellite communications. To analyze the quality of links with diversity has made a simulator, with Matlab, which shape the basic structure of a communications system (transmitter, receiver and channel). Pretend communications between various systems of diversity has been able to compare the quality of each link. The model Alamouti has filed a robustness and a low probability of error that make it the best choice when it comes to designing a system of satellite communications for diversity. Use the diversity of each channel to tap pinch signal it receives and thus able to decipher the message.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Comunicació sense fils, Sistemes de ; Satèl·lits artificials en telecomunicació ; Transmissió del senyal



82 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir