Models de simulació per coordinar serveis d'emergència
Sumalla Botella, Jordi
Guimarans Serrano, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 128 p.
Resum: El projecte exposat té com a propòsit definir i implementar un model de simulació basat en la coordinació i assignació dels serveis d'emergència en accidents de trànsit. La definició del model s'ha realitzat amb l'ús de les Xarxes de Petri Acolorides i la implementació amb el software Rockwell Arena 7. 0. El modelatge de la primera simulació ens mostra un model teòric basat en cues mentre que el segon, mostra un model més complet i real gràcies a la connexió mitjançant la plataforma Corba a una base de dades amb informació geogràfica de les flotes i de les rutes. Com a resultat de l'estudi i amb l'ajuda de GoogleEarth, podem realitzar simulacions gràfiques per veure els accidents generats, les flotes dels serveis i el moviment dels vehicles des de les bases fins als accidents.
Resum: El proyecto expuesto tiene como propósito definir e implementar un modelo de simulación basado en la coordinación y asignación de los servicios de emergencia en accidentes de tránsito. La definición del modelo se ha realizado usando las Redes de Petri y la implementación mediante el software Rockwell Arena 7. 0. El modelado de la primera simulación nos muestra un modelo teórico basado en colas mientras que el segundo, muestra un modelo más completo y real gracias a la conexión mediante la plataforma Corba a una base de datos con información geográfica de las bases y de las rutas. Como resultado del estudio y con la ayuda de GoogleEarth podemos realizar simulaciones gráficas para ver los accidentes generados, las flotas de los servicios y el movimiento de los vehículos desde las bases hasta los accidentes.
Resum: The purpose of the exposed project is to define and implement a model of simulation based on the coordination and allocation of emergency services in traffic accidents. The definition of the model has been made using Coloured Petri Nets (CPN) and the implementation with the software Rockwell Arena 7. 0. The modeling of the first simulation with the program shows a theoretical model based on queues and the second one, shows a more complete and real model thanks to the connection between the platform Corba and database with a geographic information of the positions of depots and routes. As a result of the study and with the aid of GoogleEarth we can make graphical simulations to see the accidents generated, the depots of the services and the movement of the vehicles from depots to the accidents.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Urgències mèdiques, Serveis d' ; Simulació per ordinador



128 p, 3.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir