Reconocimiento de objetos multi-clase basado en descriptores de forma
Hidalgo Chaparro, Andreu
Lapedriza i Garcia, Àgata
Escalera, Sergio
Baró Solé, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2008
Descripció: 49 p.
Resum: Este trabajo presenta un sistema para detectar y clasificar objetos binarios según la forma de éstos. En el primer paso del procedimiento, se aplica un filtrado para extraer el contorno del objeto. Con la información de los puntos de forma se obtiene un descriptor BSM con características altamente descriptivas, universales e invariantes. En la segunda fase del sistema se aprende y se clasifica la información del descriptor mediante Adaboost y Códigos Correctores de Errores. Se han usado bases de datos públicas, tanto en escala de grises como en color, para validar la implementación del sistema diseñado. Además, el sistema emplea una interfaz interactiva en la que diferentes métodos de procesamiento de imágenes pueden ser aplicados.
Resum: Aquest treball presenta un sistema per detectar i classificar objectes binaris segons la forma d'aquests. En el primer pas del procediment, s'aplica un filtrat per extreure el contorn de l'objecte. Amb la informació dels punts de forma s'obté un descriptor BSM amb característiques altament descriptives, universals i invariants. A la segona fase del sistema s'aprèn i es classifica la informació del descriptor mitjançant Adaboost i Codis Correctors d'Errors. S'han usat bases de dades públiques, tant a escala de grisos com a color, per a validar la implementació del sistema dissenyat. A més, el sistema empra una interfície interactiva a la qual diferents mètodes de processament d'imatges poden ser aplicats.
Resum: This paper presents a system to detect and classify binary objects according to their shape apparence. In the first step of procedure, a filter is applied to extract the contour of the object. With the information points, a descriptor BSM is obtained with highly descriptive, universal and invariant features. At the second step of the system, tehe description is learnt and classified through Adaboost and Error Correction Codes. We have used public databases, on both, greyscale and color images to validate the implementation of the designed system. In addition, the system uses an interactive interface in which different image processing methods can be applied.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Imatges ; Processament ; Tècniques digitals



49 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir