Analysis and optimization of the satellite-to-plane link of an aeronautical global system
Alegre Godoy, Ricard
Vázquez Castro, María Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 139 p.
Resum: En aquest projecte s'ha analitzat i optimitzat l'enllaç satèl·lit amb avió per a un sistema aeronàutic global. Aquest nou sistema anomenat ANTARES està dissenyat per a comunicar avions amb estacions base mitjançant un satèl·lit. Aquesta és una iniciativa on hi participen institucions oficials en l'aviació com ara l'ECAC i que és desenvolupat en una col·laboració europea d'universitats i empreses. El treball dut a terme en el projecte compren bàsicament tres aspectes. El disseny i anàlisi de la gestió de recursos. La idoneïtat d'utilitzar correcció d'errors en la capa d'enllaç i en cas que sigui necessària dissenyar una opció de codificació preliminar. Finalment, estudiar i analitzar l'efecte de la interferència co-canal en sistemes multifeix. Tots aquests temes són considerats només per al "forward link". L'estructura que segueix el projecte és primer presentar les característiques globals del sistema, després centrar-se i analitzar els temes mencionats per a poder donar resultats i extreure conclusions.
Resum: En este proyecto se ha analizado y optimizado el enlace satélite a avión para un sistema aeronáutico global. Este nuevo sistema, ANTARES, está diseñado para comunicar aviones y estaciones base mediante un satélite. Esta es una iniciativa europea en la que participan varias instituciones oficiales en aviación como el ECAC y es desarrollada en una colaboración europea de universidades y empresas. El trabajo llevado a cabo en este proyecto comprende básicamente tres aspectos. El diseño y análisis de la gestión de recursos. La idoneidad de usar corrección de errores en la capa de enlace y en caso que sea necesario diseñar una opción de codificación preliminar. Finalmente, estudiar y analizar el efecto de la interferencia co-canal en sistemas multihaz. Todos estos temas se consideran sólo en el "forward link". La estructura que sigue el trabajo es, primero presentar las características globales del sistema, luego centrarse y analizar los temas mencionados para finalmente dar resultados y extraer conclusiones.
Resum: In this project it is analyzed and optimized the satellite-to-plane link of an aeronautical global system. This new upcoming system called ANTARES is intended for communicating airplanes and ground stations through a satellite system. This is a European initiative involving official institutions in terms of aviation such as the ECAC and developed in a European collaboration of universities and companies. The work carried out in the project comprehends basically three issues. The Radio Resource Management analysis and design. Analyze the suitability of using Link Layer-Forward Error Correction in the system and in case it is necessary design a preliminary coding option. Finally, study and analyze the effect of the co-channel interference in multibeam systems. All these issues are considered only for the forward link of the system. The structure of the project is as follows, first present the global characteristics of the system, then focus and analyze the mentioned subjects and finally give results and take conclusions on the work.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Avions ; Sistemes de comunicació ; Navegació aèria ; Aparells i instruments



139 p, 9.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-05-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir