Anàlisi multidisciplinària de la vulnerabilitat a la contaminació de les aigües subterrànies : la conca de l'Onyar (Gironès)
Armengol, Sandra
Folch, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Anàlisi multidisciplinària de la vulnerabilitat a la conca del riu Onyar (Gironès)
Data: 2011
Descripció: 103 p.
Resum: En el present projecte s'ha emprat la metodologia DRASTIC per evaluar la vulnerabilitat a la contaminació de les aigües subterrànies de la conca de l'Onyar. El fet de ser una zona de tradició agrícola i ramadera i amb un creixement urbanístic significatiu, la fa ser una zona de gran interès per l'estudi de la vulnerabilitat. Després d'obtenir l'índex DRASTIC s'ha realitzat una campanya al mes de maig de 2011 per analitzar les concentracions de nitrats a la zona per validar l'estudi. Conjuntament amb el mapa d'usos del sòl i la informació de la localització de les depuradores més properes, s'han comparat els resultats d'ambdós mapes. L'anàlisi dels resultats obtinguts ha permès comprovar que la metodologia dóna bons resultats quan s'analitza la vulnerabilitat a nivell de conca. A més a més, utensilis de fàcil abast aporten informació sobre el perill de contaminació, ajudant a la validació del mètode.
Resum: En el presente estudio se ha utilizado el método DRASTIC para evaluar la vulnerabilidad a la contaminación de aguas subterráneas de la cuenca del río Onyar. Al ser una zona con tradición agrícola y ganadera con un crecimiento urbanístico significativo, aumenta el interés por el estudio de la vulnerabilidad. Tras obtener el índice DRASTIC se ha realizado un estudio de las concentraciones de nitratos el mes de mayo de 2011. Ambos resultados se han comparado con ayuda del mapa de usos del suelo y la información de la localización de las depuradoras más cercanas. Se ha comprobado que la metodología da buenos resultados a nivel de cuenca. Los esultados obtenidos mediante herramientas de fácil alcance han sido exitosamente relacionados con la probabilidad de episodios de contaminación, de manera que el método utilizado resulta valido para este tipo de estudios.
Resum: The aim of this study is to evaluate the vulnerability of groundwater through DRASTIC, and indexation method. The effect of increasing urbanization and agricultural activities in the Onyar basin, contribute to deteriorate groundwater resources. Groundwater samples were taken to elaborate a nitrate concentration map. The results were compared using a land use map and the location of the sewage treatment plant in order to assess the potential risk of pollution in the Onyar basin groundwaters. It is concluded that the resulting DRASTIC map have great potential to predict vulnerability on basin scale studies. Easy management tools can show contamination danger while help us to confirm the validation of the method.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Aigües subterrànies ; Contaminació ; Onyar (Catalunya : Riu) ; Nitrats ; Sòls, Ús dels ; Aspectes ambientals ; Gironès (Catalunya)



Resum
10 p, 358.8 KB

Projecte
103 p, 5.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2011-10-10, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir