Validación de un modelo de riesgo de evisceración
Gómez Díaz, Carlos Javier
Rius Cornadó, X., (Xavier) dir.
Rebasa Cladera, Pere, dir.
Navarro Soto, Salvador, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 49 p.
Resum: Aquest treball pretén valorar la utilitat del model de risc d'evisceració desenvolupat per Van Ramshorst et al. entre els pacients sotmesos a cirurgia abdominal per laparotomia mitja en el Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu de l'Hospital de Sabadell - Corporació Sanitària i Universitària Parc Taulí - Barcelona. El model de risc inclou dades postoperatòries que fan perdre capacitat pronòstica clínica, per aquest motiu es proposa una modificació d'aquest model (Van Ramshorst modificat), tenint en compte només les variables preoperatòries. Podem concloure que mentre el model de risc d'evisceració de Van Ramshorst et al. és útil en la nostra mostra de pacients, la modificació proposada necessitaria retocs per a millorar la seva capacitat pronòstica.
Resum: Este trabajo pretende valorar la utilidad del modelo de riesgo de evisceración desarrollado por Van Ramshorst et al. entre los pacientes sometidos cirugía abdominal por laparotomía media en el Servicio de Cirugía General y Ap. Digestivo del Hospital de Sabadell - Corporación Sanitaria y Universitaria Parc Taulí- Barcelona. Puesto que el modelo de riesgo incluye datos postoperatorios perdiendo capacidad pronóstica clínica, se propone una modificación de este modelo (Van Ramshorst modificado), teniendo en cuenta sólo las variables preoperatorias. Se pudo concluir que, mientras el modelo de riesgo de evisceración de Van Ramshorst et al. es útil en nuestra muestra de pacientes, la modificación propuesta necesitaría ajustes para mejorar su capacidad pronóstica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Abdomen ; Cirurgia ; Complicacions



49 p, 442.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-11-28, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir