Factores de recidiva del carcinoma hepatocelular tras resección quirúrgica con intención curativa
Molina Romero, Francesc Xavier
Grande, L
González Argente, Francesc Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 101 p.
Resum: El carcinoma hepatocel·lular representa del 70-80% dels tumors hepàtics primaris. És la sisena neoplàsia més freqüent i la tercera causa més freqüent per càncer. Els factors de risc més importants són l'hepatitis B i C. La resecció quirúrgica és la primera opció terapèutica. La causa de la mort dels pacients sotmesos a resecció hepàtica amb intenció curativa és la recidiva. Les taxes de recidiva global arriben al 70-100% als 5 anys. Identificar els factors de risc de recidiva és important per augmentar la supervivència, aplicant teràpies preventives o incloent en llista d'espera de trasplantament.
Resum: El carcinoma hepatocelular representa del 70-80% de los tumores hepáticos primarios. Es la sexta neoplasia más frecuente y la tercera causa más frecuente por cáncer. Los factores de riesgo más importantes son la hepatitis B y C. La resección quirúrgica es la primera opción terapéutica. La causa de la muerte de los pacientes sometidos a resección hepática con intención curativa es la recidiva. Las tasas de recidiva global llegan al 70-100% a los 5 años. Identificar los factores de riesgo de recidiva es importante para aumentar la supervivencia al aplicar terapias preventivas o incluir en lista de espera de trasplante.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Fetge ; Càncer ; Cirurgia



101 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2023-03-02



   Favorit i Compartir