OCT e índices de insulinorresistencia en diabéticos tipo 2 no insulinodependientes sin signos de retinopatía
Corró Moyà, Baltasar
García Arumí, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Zapata, Miguel Angel, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 99 p.
Resum: A una població de diabètics tipus 2 no insulinodepenents i sense signes clínics de retinopatia diabètica, realitzem un estudi de la possible relació entre índexs indirectes d'insulinorresistència i troballes de tomografia de coherència òptica de gruix macular y de gruix de la capa de fibres nervioses de la retina peripapil·lar. La nostra hipòtesi consisteix en valorar el possible dany neurodegeneratiu previ a les alteracions microvasculars clàssiques sobre la retina a aquesta malaltia i estudiar la seva possible relació amb la insulinorresistència.
Resum: En una población de diabéticos tipo 2 no insulinodependientes y sin signos clínicos de retinopatía diabética, realizamos un estudio de la posible relación entre índices indirectos de insulinorresistencia y hallazgos de tomografía de coherencia óptica de grosor macular y grosor de la capa de fibras nerviosas de la retina peripapilar. Nuestra hipótesis consiste en valorar el posible daño neurodegenerativo previo a las alteraciones microvasculares clásicas sobre la retina en esta enfermedad y estudiar su posible relación con la insulinorresistencia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Ulls ; Tomografia



99 p, 1.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2023-02-28



   Favorit i Compartir