Avaluació de l'esforç submàxim dels flexors dorsals i palmars de canell mitjançant dinamometria isocinètica
Torra Parra, Mercè
Cáceres Palou, Enrique
Chaler Vilaseca, Joaquim
Garreta Figuera, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 23 p.
Resum: El SEC (Suma Excèntric- Concèntric) i sobretot el DEC (Diferència Excèntric-Concèntric) són paràmetres que, ja han sigut demostrats en la literatura, com a vàlids en diferents articulacions i accions, per a identificar esforços submàxims, és a dir, la possible falta de col·laboració, durant la realització de proves de força mitjançant dinamometria isocinètica. Aquest estudi, mitjançant una mostra de 20 individus sans, demostra que el DEC i el SEC són bones eines per detectar la falta de col·laboració en l'avaluació dels flexors dorsals i palmars de canell (articulació prèviament no estudiada) amb dinamometria isocinètica en subjectes sans.
Resum: El SEC (Suma Excéntrico- Concéntrico) y sobre todo el DEC (Diferencia Excèntric-Concèntric) son parámetros que, ya han sido demostrados en la literatura, como válidos en diferentes articulaciones y acciones, para identificar esfuerzos submáximos, es decir, la posible falta de colaboración, durante la realización de pruebas de fuerza mediante dinamometría isocinética. Este estudio, mediante una muestra de 20 individuos sanos, demuestra que el DEC y el SEC son buenas herramientas para detectar la falta de colaboración en la evaluación de los flexores dorsales y palmares de muñeca (articulación previamente no estudiada) con dinamometría isocinética en sujetos sanos.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Mans ; Músculs ; Condició física ; Avaluació



23 p, 733.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir