Parámetros predictivos de dificultad en la práctica de la anestesia regional neuroaxial
García Álvarez, Mercedes
Rius Cornadó, X., (Xavier), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Unzueta Merino, Mª del Carmen, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 50 p.
Resum: Objectiu: avaluar quines característiques del pacient i de la tècnica influeixen en la predicció de dificultat en la realització d'un bloqueig neuroaxial. Material i mètodes: estudi observacional prospectiu de 539 pacients sotmesos a un bloqueig regional neuroaxial. Registrem dades demogràfiques, anatòmiques, relacionades amb la tècnica (palpació d'estructures de referència, grau de flexió, morfologia de la curvatura lumbar), experiència anestesiòleg i número d'intents amb/sense redirigir l'agulla. Variable resposta: punció fàcil/difícil. Resultats i conclusions: variables predictives independents de dificultat: flexió dolenta/regular, palpació dolenta/regular d'estructures anatòmiques de referència i curvatura lumbar no convexa. Anatomia, edat i IMC van quedar excloses.
Resum: Objetivo: evaluar qué características del paciente y de la técnica influyen en la predicción de dificultad en la realización de un bloqueo neuroaxial. Material y métodos: estudio observacional prospectivo de 539 pacientes sometidos a un bloqueo regional neuroaxial. Registramos datos demográficos, anatómicos, relacionados con la técnica (palpación de estructuras de referencia, grado de flexión, morfología de la curvatura lumbar), experiencia anestesiólogo y número de intentos con/sin redirigir la aguja. Variable respuesta: punción fácil/difícil. Resultados y conclusiones: variables predictoras independientes de dificultad: flexión mala/regular, palpación mala/regular de estructuras anatómicas de referencia y curvatura lumbar no convexa. Anatomía, edad e IMC quedaron excluidas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Anestèsia regional ; Anestèsia epidural



50 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2023-03-18



   Favorit i Compartir