Microdiálisis cerebral de alta resolución : Estudio del perfil funcional y estructural de las membranas de 100 kDa
Borrull Méndez, Aida
Sahuquillo Barris, Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 108 p.
Resum: La microdiàlisi és una tècnica de neuromonitoratge que permet el mostreig continu del contingut molecular i iònic de l'espai intersticial cerebral. Aquesta tècnica es basa en la implantació d'un catèter en el parènquima cerebral humà de manera mínimament invasiva. Actualment, la microdiàlisi s'ha implantat de manera rutinària en moltes unitats de cures intensives pel neuromonitoratge de pacients amb lesions cerebrals agudes. No obstant, l'estudi in vivo del perfil temporal del proteoma en aquestes lesions i la correcta avaluació de la concentració de les molècules d'interès en el líquid extracel·lular cerebral requereix la determinació prèvia in vitro del percentatge de recuperació relativa de les proteïnes d'estudi.
Resum: La microdiálisis es una técnica de neuromonitorización que permite el muestreo continuo del contenido molecular e iónico del espacio intersticial cerebral. Esta técnica se basa en la implantación de un catéter en el parénquima cerebral humano de forma mínimamente invasiva. Actualmente, la microdiálisis se ha implantado de forma rutinaria en muchas unidades de cuidados intensivos para la neuromonitorización de pacientes con lesiones cerebrales agudas. Sin embargo, el estudio in vivo el perfil temporal del proteoma en estas lesiones y la evaluación correcta de la concentración de las moléculas de interés en el líquido extracelular cerebral exige la determinación previa in vitro del porcentaje de recuperación relativa de las proteínas de estudio.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Monitoratge ; Traumatismes cranioencefàlics ; Microdiàlisi cerebral



108 p, 17.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir