Béns i serveis associats als ecosistemes de fanerògames marines i estimacions de pèrdues causades per la seva degradació
Barba, Carme
Romero Martinengo, Javier, dir. (Universitat de Barcelona)
Martínez Vilalta, Jordi, 1975- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2011
Descripció: 81 p.
Resum: Les praderies de posidònia de la costa catalana són ecosistemes d'alta importància, ja que tenint en compte la seva poca extensió, ens aporten una gran multiplicitat de béns i serveis ecosistèmics. No obstant, els danys observats en els prats en les últimes dècades, tant pel que fa a la regressió en superfície com a la pèrdua d'integritat ecològica, ens indiquen que aquests ecosistemes s'estan enfrontant a una crisi causada principalment per les pressions de les activitats antròpiques a les zones costaneres. En aquest projecte es pretenen identificar tots els béns i serveis que ens proporcionen aquests herbeis, així com també dictaminar quina és la importància de cada un d'ells en el context de la costa catalana. D'altra banda, es pretenen avaluar els impactes i conseqüències de la seva degradació i també quantificar, de manera relativa, la pèrdua d'aquests béns i serveis a la costa catalana, partint de la base que, segons els resultats obtinguts, la pèrdua d'abundància en els prats ha estat d'aproximadament el 60% des d'un hipotètic estat "pre-industrial" fins l'actualitat.
Resum: Las praderas de posidonia presentes en la costa catalana son ecosistemas de alta importancia; aunque no son muy extensas, nos aportan una gran multiplicidad de bienes y servicios ecosistémicos. Sin embargo, en las últimas décadas se ha observado un deterioro generalizado, tanto en lo que respecta a su regresión en superficie ocupada, como en lo que respecta a la pérdida de integridad ecológica. Ello nos indica que estos ecosistemas se están enfrentando a una crisis causada principalmente por las presiones de las actividades humanas en las zonas costeras. En este proyecto se pretenden identificar todos los bienes y servicios que nos proporcionan los ecosistemas de fanerógamas marinas, así como también dictaminar cuál es la importancia de cada uno de ellos en el contexto de la costa catalana. Asimismo, se pretenden evaluar los impactos que causan la degradación y sus consecuencias, así como cuantificar, en términos relativos, la pérdida de estos bienes y servicios en la costa catalana, partiendo del dato de que la pérdida en abundancia, según los resultados, ha sido de aproximadamente del 60% desde un hipotético estado "pre-industrial" hasta la actualidad.
Resum: The posidonia oceanica seagrass meadows of the Catalan Coast are ecosystems of high importance, because taking into account their little extension, they provide a great multiplicity of ecosystem goods and services. Nevertheless, the damages observed in the seagrass meadows in the last decades, not only in terms of surface regression, but also regarding the loss of ecological integrity, indicate that these ecosystems are facing a crisis caused mainly by the pressure of the anthropic activities at the coastlines. This project aims to identify all the goods and services provided by these seagrass meadows, and also determine the importance of each of them in the context of the Catalan Coast. On the other hand, it aims to evaluate the impacts and consequences of their degradation, and to quantify, in a relative way, the loss of these goods and services in the Catalan Coast, given the fact that, from the results obtained, since a hypothetical "pre-industrial" state, there has been a loss in the meadow abundance of around 60%.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Plantes marines ; Catalunya ; Ecologia aquàtica



Projecte
81 p, 1.5 MB

Resum
13 p, 309.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-11-29



   Favorit i Compartir