Prevenció de riscs cardiovasculars en l'esportista. La Síndrome de Sobreentrenament
Sanz de la Garza, María
Cinca, Juan
Serra Grima, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 69 p.
Resum: L'adaptació a l'entrenament aeròbic prolongat provoca a nivell cardíac modificacions estructurals i electrocardiogràfiques que es poden considerar parafisiològiques. Una planificació incorrecta de las càrregues de treball i factors externs estressants poden provocar una desadaptació a l'entrenament i de forma crònica en la Síndrome de Sobreentrenament. Aquesta síndrome es reflex d'un desequilibri del sistema autònom, podent presentar en les seves formes més desenvolupades manifestacions cardiovasculars greus. No es disposen actualment d'un marcador diagnòstic definitiu, sent la anamnesis dirigida el "gold standard". El tractament consisteix en un descans actiu la durada del qual dependrà de la gravetat clínica.
Resum: La adaptación al entrenamiento aeróbico prolongado provoca en el corazón modificaciones estructurales y electrocardiográficas que podemos considerar parafisiológicas. Una planificación incorrecta de las cargas de trabajo y factores externos estresantes pueden concluir en una desadaptación al entrenamiento y de forma crónica en el llamado Síndrome de Sobreentrenamiento. Dicho síndrome es reflejo de un desequilibrio del sistema autónomo, pudiendo en sus formas más desarrolladas tener manifestaciones cardiovasculares graves. No disponemos actualmente de un marcador diagnóstico definitivo, siendo la anamnesis dirigida el "gold estándar". El tratamiento consiste en un descanso activo dependiendo su duración de la gravedad de la expresión clínica.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Esportistes ; Aspectes fisiológics



69 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2022-07-12



   Favorit i Compartir