Implicación del fenotipo de cáncer de mama en pacientes con carcinomatosis leptomeníngea
Torrejón Castro, Davis Yuri
Cortés, Javier
Suriñach Caralt, Josep Mª
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 24 p.
Resum: Aquest estudi permet conèixer les implicacions dels diferents subtipus de cáncer de mama: luminal A, luminal B, HER2+, triple negatiu en el desenvolupament y pronostic de la carcinomatosi leptomeníngea (CL). Es van identificar 38 pacients, major proporció: luminal B y HER2+, 53% va rebre quimioteràpia sistémica (QTS). La mitjana de supervivencia post CL: 2,6 messos. A l'anàlisis univariat: ECOG de 0-2 y tractament amb QT van ser variables pronòstiques i al multivariant nomès QTS. En conclussió el subtipus de cáncer de mama influiex en el temps d'aparició de la CL, no afectant la supervivencia desprès del diagnóstic.
Resum: Este estudio permite conocer las implicaciones de los diferentes subtipos de cáncer de mama: luminal A, luminal B, HER2+, triple negativo en el desarrollo y pronóstico de la carcinomatosis leptomeníngea (CL). Se identificó 38 pacientes, mayor proporción: luminales B y HER2+, 53% recibió quimioterapia sistémica (QTS). La mediana de supervivencia tras CL: 2,6 meses. En el análisis univariado: ECOG de 0-2 y tratamiento con QTS fueron variables pronosticas y en el multivariado solamente QTS. En conclusión el subtipo de cáncer de mama influye en el tiempo de la aparición de la CL, pero no afecta la supervivencia tras su diagnóstico.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Mama ; Càncer



24 p, 188.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir