Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/14014

Estudi computacional del comprtament en grans deformacions d'estructures inflables
Mir Mañé, Anna
Marcé Nogué, Jordi
L‟objectiu d‟aquest projecte és aprofundir en el coneixement teòric de les estructures inflables formades per membrana i cable; així com comparar el funcionament dels programes Masonrisk i ANSYS en la simulació d‟aquest tipus d‟estructures.
La primera part d‟aquest projecte és una aproximació a la teoria que descriu les estructures formades per membrana i cable, tant a nivell analític com des del punt de vista numèric. Es presenta primer una aproximació general a aquest tipus de problema i després s‟entra amb més detall a descriure el funcionament dels dos programes que es volen comparar en aquest estudi: ANSYS i Masonrisk. El primer és un software comercial d‟elements finits i el segon va ser desenvolupat com a part d‟una tesi doctoral al departament d‟estructures de la ETSEIAT. En aquest estudi es planteja fer-lo servir per resoldre membranes substituint-les per xarxes de cables equivalents. A continuació en els capítols 7, 8 i 9 es presenten tres casos d‟estructures pressuritzades simulades amb els dos programes: una membrana circular, un globus aerostàtic i un procés d‟inflat. Se‟n comparen els resultats i l‟eficiència en els càlculs amb un doble objectiu: estudiar la simulació d‟aquest tipus d‟estructures i validar el model proposat pel programa Masonrisk. En aquest volum es presenta una síntesi del plantejament de cada problema i l‟anàlisi dels resultats obtinguts. En l‟Annex es presenta amb més detall la formulació matemàtica de cada problema i els càlculs necessaris. Finalment en els últims apartats es presenten les conclusions de l‟estudi, així com el seu pressupost i possibilitats de desenvolupament futur.
-Àrees temàtiques de la UPC::Aeronàutica i espai
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria dels materials::Assaig de materials::Assaigs estructurals
-Air-supported structures -- Computer simulation)
-ANSYS (Computer system)
-Estructures pneumàtiques --Simulació per ordinador
-ANSYS (Sistema informàtic)
-Simulació per ordinador -- Aplicacions
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Trabajo/Proyecto fin de carrera
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem