Recuento de células progenitoras endoteliales en pacientes con ictus tratados previamente con estatinas
Fernández Arcos, Ana
Martí i Vilalta, Josep Lluís, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Martí-Fàbregas, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 32 p.
Resum: Estudio prospectivo de pacientes con ictus isquémico agudo cuyo objetivo es estudiar la influencia del tratamiento con estatinas sobre el recuento plasmático de Células Progenitoras Endoteliales (CPEs) determinadas por citometría de flujo. Se incluyeron 131 pacientes, el 32. 1% pre-tratados con estatinas. El recuento de CPEs fue superior en los pacientes pre-tratados en el momento basal (p=0. 015) y a los 7 días (p=0. 029), pero equivalente a los 3 meses (p=0. 49). El pre-tratamiento con estatinas se asocia a mayor recuento de CPEs en fase aguda y subaguda del infarto, sugiriendo un posible efecto reparador endotelial de las estatinas en la isquemia cerebral.
Resum: Estudi prospectiu de pacients amb ictus isquèmic agut amb l'objectiu d'estudiar la influència del tractament amb estatines sobre el recompte plasmàtic de Cèl·lules Progenitores Endotelials (CPEs) determinades per citometria de flux. Es van incloure 131 pacients, el 32. 1% pre-tractats amb estatines. El recompte de CPEs va ser major en els pacients pretractats basalment (p=0. 015) i al setè dia (p=0. 029) però equivalent als 3 mesos (p=0. 49). El tractament previ amb estatines s'associa a un recompte major de CPEs a la fase aguda i subaguda de l'ictus isquèmic, suggerint un posible efecte reparador de l'endoteli de les estatines a la isquemia cerebral.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Malalties cerebrovasculars ; Isquèmia cerebral ; Cervell ; Infart ; Tractament



32 p, 972.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2023-01-12



   Favorit i Compartir