Control de márgenes quirúrgicos del carcinoma basocelular según la especialidad del cirujano
Bassas Freixas, Patricia
García-Patos Briones, Vicente, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 41 p.
Resum: Introducción: el principal tratamiento del carcinoma basocelular (CBC) es la extirpación quirúrgica. Objetivo: determinar la prevalencia de márgenes afectados por el tumor, globalmente y en función del especialista que lo interviene. Métodos: se realizó un estudio retrospectivo de de los informes histológicos de CBC (enero de 2009 - marzo de 2010), un análisis estadístico (Chi-cuadrado de Pearson, U de Mann-Whitney, test de Kruskal-Wallis) y multivariable mediante regresión.
Resum: Introducció: el principal tractament del carcinoma basocel·lular (CBC) és l'exèresi quirúrgica. Objectiu: determinar la prevalença de marges afectats pel tumor, globalment i en funció de l'especialista que l'intervé. Mètodes: es va realitzar un estudi retrospectiu dels informes histològics (gener 2009 - març 2010), un anàlisi estadístic (Chi-quadrat de Pearson, U de Mann-Whitney, test de Kruskal-Wallis) i multivariable mitjançant regressió logística. Resultats: els marges de la peça quirúrgica estaven afectats en un 12,6% de les exèresis. Aquesta fou incomplerta en un 6,7% i 21,5% (p 0,001) del tumors intervinguts per dermatòlegs i altres especialistes, respectivament.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Carcinoma basocel·lular, Cirurgia



41 p, 878.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir