Fascitis necrotitzant i miositis per streptococcus pyogenes
Garcia Casares, Elisabet
Tena Marsà, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Mateo Soria, M. L., dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 17 p.
Resum: Existeixen tres tipus d'infeccions greus causades per Streptococcus del grup A (GAS): la fascitis necrotitzant (FN), la miositis i la síndrome de xoc tòxic estreptocòccica (SST). Es tracta d'un estudi retrospectiu en el qual es van revisar les històries clíniques de cinc casos de FN per Streptococcus pyogenes. Es descriuen dades epidemiològiques, característiques clíniques del pacient i de la infecció, paràmetres de laboratori, mètodes diagnòstics, tractaments rebuts i curs evolutiu dels pacients. Es va estimar la taxa de mortalitat de la cohort de pacients. El retard en el diagnòstic i tractament d'aquest tipus d'infeccions són les causes principals de mortalitat.
Resum: Existen tres tipos de infecciones graves causadas por Streptococo del grupo A (GAS): la fascitis necrotizante (FN), la miositis y el síndrome de shock tóxico estreptocócico (SST). Se trata de un estudio retrospectivo en el que se revisaron las historias clínicas de cinco casos de FN por Streptococcus pyogenes. Se describen datos epidemiológicos, características clínicas del paciente y de la infección, parámetros de laboratorio, métodos diagnósticos, tratamientos recibidos y curso evolutivo de los pacientes. Se estimó la tasa de mortalidad de la cohorte de pacientes. El retraso en el diagnóstico y tratamiento de este tipo de infecciones son las causas principales de mortalidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Infecció per neumococs



17 p, 304.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-17, darrera modificació el 2022-07-31



   Favorit i Compartir