Resultados a largo plazo en el tratamiento del osteosarcoma : experiencia de 20 años
Corbellas Aparicio, Miguel
Galcerán, Joan Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 25 p.
Resum: Hem analitzat de manera retrospectiva una sèrie de 58 pacients diagnosticats d'un osteosarcoma no metastàsic a l'Hospital Universitari La Fe de València entre els anys 1985 i 2005. La supervivència global obtinguda als 5 i 10 anys va ser del 57 i del 50 % respectivament. Hem identificat com a factors pronòstic independents la grandària tumoral i la localització axial. Un 50% dels pacients van morir com a conseqüència d'una recidiva sistèmica malgrat haver estat tractats, la majoria, amb cirurgia amb conservació de membre i quimioteràpia tant pre com postoperatòria. El rescat quirúrgic de la recidiva proporciona supervivències prolongades d'una manera significativa.
Resum: Analizamos de manera retrospectiva una serie de 58 pacientes diagnosticados de un osteosarcoma no metastásico en el Hospital Universitari La Fe de Valencia entre los años 1985 y 2005. La supervivencia global obtenida a los 5 y 10 años fue del 57 % y 50 % respectivamente. Hemos identificado como factores pronóstico independientes el tamaño tumoral y la localización axial. Un 50 % de los pacientes fallecieron como consecuencia de una recidiva sistémica a pesar de haber sido tratados, en su mayoría, con cirugía con conservación de miembro y quimioterapia tanto pre como postoperatoria. El rescate quirúrgico de la recidiva proporciona mayores supervivencias de una manera significativa.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Osteosarcoma, Quimioteràpia



25 p, 750.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-24, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir