Abstract:
|
Aquest treball es basa en l’optimització del procés d’acetificació d’un vi del Priorat, a escala pilot, i en
funció del grau alcohòlic. Per a dur a terme aquest procés i aconseguir l’objectiu desitjat el treball es
basarà en tres punts principals. El primer es basarà en caracteritzar la matèria obtinguda de l’empresa
subministradora i observar i comprovar, com afectarien les característiques de la mateixa a en el procés
d’acetificació, concretament, el grau alcohòlic.
En segons lloc, es procedirà a realitzar microacetificacions a escala laboratori, per tal de controlar
l’acetificació a partir de diferents graduacions alcohòliques i així comprovar quina resulta la millor opció
per tal de dur a terme el procés d’acetificació pel mètode Schützenbach. I Finalment el tercer punt serà
acetificar a escala pilot, i pel mètode Schützenbach elaborar vinagre per més tard caracteritzar-lo.
A partir de les microacetificacions realitzades al laboratori s’observarà que la graduació alcohòlica que
ens permet dur a terme un procés d’acetificació més ràpid i eficient és de 7,4º (v/v). El vinagre obtingut
a escala pilot complirà la reglamentació exigida on la durada del procés serà d’entre 8-9 dies amb un
rendiment del 75,5%. Per tant en s’haurà complert l’objectiu principal. |