Cistatina C como nuevo marcador del Filtrado Glomerular en población seleccionada
de la Torre Mckinney, Judith
Fonollosa Pla, Vicent, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Segarra Medrano, Alfons, dir. (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 24 p.
Resum: Les fórmules que mesuren el filtrat glomerular basades en la creatinina sèrica son imprecises i infraestiman el FG en pacients ancians sense evidència d' insuficiència renal. L'objectiu d'aquest treball es comparar les fórmules basades en creatinina amb la fórmula de Hoek basada en la cistatina C, molècula proposada com a nou marcador endogen d'insuficiència renal. S'estudiaren 40 individus amb una edat superior a 70 anys amb creatinina sèrica normal i sense evidència de malaltia renal, amb MDRD calculat 60 ml/min, considerant el FG mesurat mitjançant TC 99m-DTPA com a prova gold estandad.
Resum: Las fórmulas para medir el filtrado glomerular basadas en la creatinina sérica son imprecisas e infraestiman el FG en pacientes ancianos sin evidencia de insuficiencia renal. El objetivo del trabajo es comparar las fórmulas basadas en creatinina con la fórmula de Hoek basada en la Cistatina C, molécula propuesta como nuevo marcador endógeno de insuficiencia renal. Para ello, se estudiaron 40 individuos mayores de 70 años con creatinina sérica normal, sin evidencia de enfermedad renal y MDRD calculado 60 mil/ min considerando el FG medido mediante TC 99m-DTPA como prueba gold estandar.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Creatinina, Nefrologia, Insuficiència renal



24 p, 317.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2023-01-25



   Favorit i Compartir