Efecto de las Estatinas sobre el Peptidoma Plasmático y Urinario de Pacientes Trasplantados Renales
Pérez Jiménez, Vanessa
Romero González, Ramón
Bayés Genís, Beatriu
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 43 p.
Resum: Estudiem l'efecte de l'atorvastatina sobre perfil lipídic, funció renal, marcadors d'inflamació, peptidoma plasmàtic i urinari de 54 pacients trasplantats renals. L'estudi proteòmic es basa en tecnologia d'esferes magnètiques combinada amb espectrometria de masses MALDI-TOF. L'atorvastatina va millorar el perfil lipídic dels pacients i va provocar canvis significatius al peptidoma plasmàtic. Es va observar la disminució en plasma de pèptids derivats de fragments del quininogen i de C4. Atès que bradiquinina i C4a, que s'alliberen de quininogen i C4, son potents mediadors de la inflamació, els nostres resultats poden aclarir els efectes antiinflamatoris atribuïts a les estatines.
Resum: Estudiamos el efecto de la atorvastatina sobre perfil lipídico, función renal, marcadores de inflamación, peptidoma plasmático y urinario de 54 pacientes trasplantados renales. El estudio proteómico se basó en tecnología de esferas magnéticas combinada con espectrometría de masas MALDI-TOF. La atorvastatina mejoró el perfil lipídico de los pacientes y provocó cambios significativos en su peptidoma plasmático. Se observó la disminución en plasma de péptidos derivados de fragmentos del quininógeno y de C4. Dado que de estas proteínas se liberan bradiquinina y C4a, potentes mediadores de inflamación, nuestros hallazgos podrían aclarar los efectos anti-inflamatorios atribuidos a las estatinas.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Ronyons--Transplantació, Estatines(Medicaments Cardiovasculars)



43 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-09-15



   Favorit i Compartir