Estudi dels mecanismos fisiopatológics de la incontinència fecal
Llorca Cardeñosa, Sara
Clavé i Civit, Pere, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Ribas Blasco, Yolanda, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 42 p.
Resum: Hemos realizado un estudio descriptivo de una cohorte de 135 pacientes con incontinencia fecal, recogiendo la información necesaria para clasificarlos según dos clasificaciones publicadas anteriormente en la literatura, ambas basadas en la etiología de la incontinencia fecal. Al analizar los datos, observamos que una clasificación basada sólo en la etiología de la incontinencia puede no ser adecuada a la hora de establecer grupos de pacientes homogéneos, por ello pensamos proponer un nuevo modelo de clasificación basada en los mecanismos fisiopatológicos de la incontinencia, lo que nos permitirá obtener grupos más homogéneos, con problemas similares, y a los que podamos ofrecer líneas de tratamiento similares.
Resum: Hem fet un estudi descriptiu d'una cohort de 135 pacients amb Incontinència Fecal, recollint la informació necessària per classificar-los seguint dues classificacions publicades anteriorment a la literatura, basades en la etiologia de la incontinència fecal. Al analitzar les dades hem vist que una classificació només basada en els factors causals de la incontinència pot quedar-se curta a l'hora d'establir grups homogenis de pacients, i pensem que s'ha d'establir un nou model de classificació, bassat en els mecanismes fisiopatológics de la incontinència. Això ens permetrà obtenir grups més homogenis, amb problemes similars, i als que podem oferir una mateixa línia de tractament.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Incontinència fecal



42 p, 892.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-03-09



   Favorit i Compartir