Manejo de las Lesiones Renales Menores de 4 Centímetros Mediante Ablación por Radiofrecuencia Percutánea
Konstantinidis Garay, Cristián
Trilla, Enric
Morote Robles, Juan
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 59 p.
Resum: La nefrectomía parcial se ha constituido en el tratamiento de referencia de los tumores renales pequeños. En pacientes de alto riesgo quirúrgico se han planteado técnicas mínimamente invasivas como la ablación por radiofrecuencia como una alternativa terapéutica. En este estudio evaluamos nuestra experiencia en la aplicación de esta técnica en cuanto sus resultados oncológicos y en cuanto a su efecto sobre la función renal a los 3 y 12 meses de seguimiento. Se concluye que se trata de una técnica que no altera la función renal con resultados oncológicos prometedores que deben ser validados por estudios a largo plazo.
Resum: La nefrectomia parcial s'ha constituït en el tractament de referència dels tumors renals petits. En pacients d'alt risc quirúrgic s'han plantejat tècniques mínimament invasives com l'ablació per radiofreqüència com una alternativa terapèutica. En aquest estudi avaluem la nostra experiència en l'aplicació d'aquesta tècnica en relació als seus resultats oncològics i als seus efectes sobre la funció renal als 3 i 12 mesos de seguiment. Es conclou que es tracta d'una tècnica que no altera la funció renal amb resultats oncològics prometedors que han de ser validats per estudis a llarg termini.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Ronyons-Cirurgia, Urologia



59 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-06-06



   Favorit i Compartir