Estudio de parámetros gasométricos en sangre pre y post oclusión en el ictus agudo isquemico
Flores Flores, Alan Alberto
Avarez-Sabín, Jose
Montaner, Joan
Ribo, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 17 p.
Resum: Durante los procedimientos endovasculares en el ictus isquémico la información per-procedimiento del daño cerebral ayudaría a tomar decisiones sobre intentar la recanalización arterial. Métodos Se estudiaron parámetros gasométricos de sangre extraída durante los procedimientos endovasculares de recanalización. Se obtuvieron muestras proximal y distal a la oclusión. Un estudio gasométrico se realizo inmediatamente. Resultados El estudio mostró diferencias significativas entre las muestras pre-oclusión y postoclusión en la presión parcial de oxígeno (PaO2Pre78,9±16. 3mmHgVs73. 4±14. 9 mmHg,p 0,001). Una curva ROC determinó que una Post-PaO2>70 mmHg predice mejoría clínica. Los pacientes con post-PaO2>70mmHg tuvieron mejor autonomía (medianaMRS:3Vs. 6, p=0,024). En el análisis multivariante el único predictor independiente de mejoría clínica fue la Post-PaO2>70(OR:5,21IC95%:1. 38-67. 24,p=0,013). Conclusión Es posible la obtención de muestras de sangre del tejido lesionado distal a la oclusión. La información puede ser utilizada para predecir evolución clínica y en las decisiones durante el procedimiento.
Resum: Resum Durant els procediments endovasculars en l'ictus isquèmic la informació durant el procediment de dany cerebral ajudaria a prendre decisions de cara a intentar la recanalització arterial. Mètodes Es van estudiar paràmetres gasomètrics de sang extreta durant els procediments endovasculars de recanalització. Es van obtener mostres proximal i distal a l'oclusió i se'n va realitzar immediatament un estudi gasomètric. Resultats L'estudi va mostrar diferències significatives entre les mostres pre-oclusió i post-oclusió en la pressió parcial d'oxigen (PaO2Pre78, 9 ± 16. 3mmHgVs73. 4 ± 14/9 mmHg, p 0,001). Una corba ROC va determinar que una Post-PaO2> 70 mmHg prediu millora clínica. Els pacients amb post-PaO2> 70mmHg van tenir millor autonomia (mediana MRS: 3Vs. 6, p = 0,024). En l'anàlisi multivariant l'únic predictor independent de millora clínica va ser la Post-PaO2> 70 (OR: 5,21 IC95% :1. 38-67 24, p = 0,013). Conclusió És possible l'obtenció de mostres de sang del teixit lesionat distal a l'oclusió. La informació pot ser utilitzada per predir la evolució clínica i per prendre decisions durant el procediment.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Ictus



17 p, 188.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-09-28



   Favorit i Compartir