Les Polítiques Econòmiques en la UEM, un Poder de Decisió Dividit
Carbonell Casanova, Mireia

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2012
Descripció: 68 p.
Resum: Aquest treball de recerca pretén analitzar les conseqüències de tenir el poder de decisió separat entre la política fiscal i la política monetària en la UEM. Alguns autors han anomenat aquest fet com el pecat original de l'eurozona, considerant que aquesta àrea monetària ha patit un error de disseny des d'un bon principi1. El creixement econòmic d'alguns EM, ha amagat aquesta dialèctica constant, retardant la decisió entre les Institucions Europees i els EM eternament, fins a tal punt que la recessió econòmica actual ha evidenciat la necessitat de coordinació entre aquestes dues polítiques econòmiques i s'ha començat a instrumentalitzar nous mecanismes per millorar l'estructura actual.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ;
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Lliure comerç ; Unió Económica Europea, Països de la



68 p, 270.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir