Análisis multidisciplinar del fenómeno sismo-volcánico de El Hierro (julio 2011)
Acosta Armas, Laura
Casillas Ruiz, Ramón, dir.
Folch, Albert, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 91 p.
Resum: La erupción volcánica submarina de La Restinga (10 de octubre) ha permitido, por primera vez, poner en marcha el Plan Especial de Protección Civil y Atención de Emergencias por Riesgo Volcánico en la Comunidad Autónoma de Canarias. En este proyecto se ha realizado un análisis multidisciplinar de los principales elementos que han estado involucrados en la gestión de la crisis y sus repercusiones sociales, económicas y ambientales. Los resultados indican que, hoy en día, se cuenta con los medios necesarios para realizar la detección temprana y el seguimiento de procesos similares que tengan lugar en el Archipiélago pero, no obstante, sería necesario actualizar el presente Plan PEVOLCA, debido a las deficiencias detectadas. Estas deficiencias, además de afectar a la gestión del fenómeno sismo-volcánico, han provocado que se tomasen medidas de protección civil que han generado grandes repercusiones sociales y económicas en la Isla. Respecto a las consecuencias ambientales en la Reserva Marina de Punta La Restinga-Mar de Las Calmas se prevé una recuperación a corto plazo, siempre que se apliquen las medidas necesarias.
Resum: L'erupció volcànica submarina de La Restinga (10 d'octubre) ha permès, per primera vegada, engegar el Pla Especial de Protecció Civil i Atenció d'Emergències per Risc Volcànic en la Comunitat Autònoma de Canàries. En aquest projecte s'ha realitzat una anàlisi multidisciplinària dels principals elements que han estat involucrats en la gestió de la crisi i les seves repercussions socials, econòmiques i ambientals. Els resultats indiquen que, avui dia, es compta amb els mitjans necessaris per realitzar la detecció primerenca i el seguiment de processos similars que tinguin lloc en l'Arxipèlag però, no obstant això, seria necessari actualitzar el present Pla PEVOLCA, a causa de les deficiències detectades. Aquestes deficiències, a més d'afectar a la gestió del fenomen sisme-volcànic, han provocat que es prenguessin mesures de protecció civil que han generat grans repercussions socials i econòmiques a la Illa. Respecte a les conseqüències ambientals en la Reserva Marina de Punta La Restinga-Mar de Las Calmas es preveu una recuperació a curt termini, sempre que s'apliquin les mesures necessàries.
Resum: The volcanic submarine eruption of "La Restinga" (October 10th) has allowed, for the first time, to start the Special Plan of Civil Protection and Emergency care for Volcanic Risk in the Canary Community. In this project there has been realized a multidisciplinary analysis of the main elements that have been involved in the crisis management and his social, economic and environmental repercussions. The results indicate that, nowadays, they possess the necessary resources to realize an early detection and the follow-up of similar processes that take place in the Canary Islands but, nevertheless, it would be necessary to update the "Plan PEVOLCA", due to detected deficiencies. These deficiencies, concerned the management of the phenomenon volcanic earthquake, and provoked that were taking measurements of civil protection that have generated big social and economic repercussions in the Island. With regard to the environmental consequences in the Marine Reservation of "Punta La Restinga-Mar de Las Calmas" foresees a short-term recovery, always applying the necessary measures.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Erupcions volcàniques ; 2011 ; Hierro (Canàries : Illa) ; Parcs i reserves marines ; Sismologia ; Canàries



Resum
10 p, 339.8 KB

Projecte
91 p, 3.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-08-15



   Favorit i Compartir