Entre la irrelevancia internacional y el aprendizaje institucional : La Presidencia Española de la Unión Europea (2010)
Barbé, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Costa, Oriol (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2010
Descripció: 212 p.
Resum: El presente volumen es una nueva contribución del Observatorio de Política Exterior Europea (Obs) al análisis de la interacción entre la política exterior española y la acción exterior de la Unión Europea. En esta ocasión, el lector se encuentra frente a un ejercicio de balance de la Presidencia española de la Unión Europea del primer semestre de 2010, una presidencia única, que sus mismos protagonistas han definido como presidencia de transición. Una transición entre el viejo y el nuevo modelo, impuesto por el Tratado de Lisboa, que entró en vigor poco antes del inicio de la presidencia rotatoria de España. El volumen se compone de más de 20 capítulos, que abordan de manera sistematizada y sucinta los temas fundamentales para entender cuál ha sido el cometido de España a la hora de gestionar el papel de Europa en el mundo. El Obs ya ha realizado este tipo de ejercicio en tres ocasiones desde 2002. De ahí que este "Entre la irrelevancia internacional y el aprendizaje institucional: La presidencia española de la Unión Europea (2010)" deba ser entendido como un balance de la presidencia española al frente de la agenda exterior de la UE, pero también como un referente para los estudiosos de la política europea de España, por un lado, o de la acción exterior de la UE, por el otro, que se suma a la línea de análisis seguida por el Obs a lo largo de casi una década de trabajo.
Resum: Aquest volum és una nova contribució de l'Observatori de Política Exterior Europea (Obs) a l'anàlisi de la interacció entre la política exterior espanyola i l'acció exterior de la Unió Europea. En aquesta ocasió, el lector es troba davant d'un exercici de balanç de la Presidència espanyola de la Unió Europea del primer semestre del 2010, una presidència única, que els seus mateixos protagonistes han definit com a presidència de transició. Una transició entre el vell i el nou model, imposat pel Tractat de Lisboa, que va entrar en vigor poc abans de l'inici de la presidència rotatòria d'Espanya. El volum es compon de més de 20 capítols, que aborden de manera sistematitzada i succinta els temes fonamentals per entendre quin ha estat la comesa d'Espanya a l'hora de gestionar el paper d'Europa al món. El Obs ja ha realitzat aquest tipus d'exercici en tres ocasions des de 2002. Per això aquest "Entre la irrellevància internacional i l'aprenentatge institucional: La presidència espanyola de la Unió Europea (2010)" hagi de ser entès com un balanç de la presidència espanyola al capdavant de l'agenda exterior de la UE, però també com un referent per als estudiosos de la política europea d'Espanya, d'una banda, o de l'acció exterior de la UE, de l'altra, que se suma a la línia d'anàlisi seguida pel Obs al llarg de gairebé una dècada de treball.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea. Llibres
Document: Llibre
Matèria: Espanya ; Relacions exteriors ; 2010 ; Unió Europea



212 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-18



   Favorit i Compartir