Title:
|
Anàlisi del confort tèrmic a l'estiu en restaurants del barri de Sants a Barcelona
|
Author:
|
Riba Albiach, Maria
|
Other authors:
|
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Construccions Arquitectòniques I; Pagès Ramon, Anna |
Abstract:
|
L'estudi que es presenta vol centrar-se en el confort tèrmic i les franges creades per al seu anàlisi. Al
llarg de la investigació teòrica s'observa la dificultat que això suposa i la necessitat de que les investigacions
profunditzin més en les valoracions subjectives de la persona, ja que aquesta hi juga un paper
principal. En l'aplicació pràctica s'analitzen algunes de les variables per un estudi del confort tèrmic a
l'estiu, durant l'hora de dinar, en bars i restaurants al barri de Sants de Barcelona. En ella s'obtenen uns
resultats dispersos on no sembla que l'edat, el sexe o el vestit siguin determinants i que, en aquests
casos els únics factors importants per l'aclimatació personal són la possibilitat de tria de vestuari i de
local. També es mostra que les franges de confort normatives són massa estrictes, i com aquestes limitacions
errònies ens porten a un malbaratament de l'energia. |
Abstract:
|
ESP: El estudio presentado quiere centrar-se en el confort térmico y las franjas creadas para su análisis. A lo
largo de la investigación teórica se observa la dificultad que esto supone y la necesidad de profundizar
más en las valoraciones subjetivas de la persona, ya que esta juega un papel principal. En la aplicación
práctica se analizan algunas de las variables para un estudio de confort térmico en verano, al mediodía
durante la hora de comer, en bares y restaurantes del barrio de Sants en Barcelona. En ella se obtienen
unos resultados dispersos donde no parece que la edad, el sexo o el vestido sean determinantes y que,
en estos casos, la única variable importante para la aclimatación personal es la posibilidad de escoger
el vestuario o el local. También nos muestra que las franjas de confort normativas son demasiado
estrictas, y como estas limitaciones erróneas nos llevan a un derroche de energía. |
Abstract:
|
ENG: The study presented wants to focus on thermal comfort and the ranges created for its analysis. Throughout
the theoretical investigation it is shown its difficulty and the need for deeper investigations on the
subjective assessments of the individual, as this plays a main role. In the practical application some of
this variables are analyzed in a study of thermal comfort in summer, during lunchtime, in bars and restaurants
in Sants, a district in Barcelona. Diverse results are obtained where age, sex or dress do not
seem to be crucial and in these cases the only important factors for personal acclimation are the possi -
bility to choose the costume and the local. It also shows ranges are too strict as comfort standards and
how these restrictions lead to an erroneous waste of energy. |
Subject(s):
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Desenvolupament humà i sostenible::Desenvolupament sostenible -Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Instal·lacions i acondicionament d'edificis -Àrees temàtiques de la UPC::Arquitectura::Tipologies d'edificis -Restaurants -- Spain -- Sants (Barcelona) -Energy conservation -- Standards -Buildings -- Environmental engineering -Restaurants -- Catalunya -- Sants (Barcelona : Barri) -Energia -- Estalvi -- Normes -Condicionament tèrmic |
Rights:
|
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Document type:
|
Research/Master Thesis |
Published by:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Share:
|
|