Adherencia al tratamiento de la psoriasis en pacientes españoles
Leal Canosa, Lorena
Ribera Pibernat, Miguel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 20 p.
Resum: El objetivo fundamental del estudio fue valorar el cumplimiento terapéutico en pacientes con psoriasis. A tal fin se realizó una encuesta online a pacientes que constaba de 75 preguntas. Según la información aportada por los 679 encuestados, el cumplimiento fue del 15,17%. El cumplimiento no mostró relación con la intensidad de la psoriasis ni con la afectación psicológica o de la calidad de vida. Sin embargo, el cumplimiento fue menor en los pacientes que seguían tratamiento tópico y mayor en los que seguían tratamiento sistémico. El cumplimiento también fue mayor en el grupo de pacientes que eran visitados con mayor frecuencia.
Resum: L'objectiu fonamental de l'estudi fou conéixer el compliment terapèutic en pacients amb psoriasi. Es realitzà una enquesta online a pacients que constava de 75 preguntes. Amb la informació aportada pels 679 enquestats es calculà un compliment del 15,17%. El compliment no mostrà cap relació amb l'intensitat de la psoriasi ni amb l'afectació psicològica o de la qualitat de vida. Tanmateix, el compliment fou menor als pacients que seguien tractament tòpic i major als que seguien tractament sistèmic. El compliment també fou major al grup de pacients que eren visitats amb major freqüència.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Dermatologia, Psoriasi



20 p, 2.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2023-03-29



   Favorit i Compartir