Factor pronóstico del estado mutacional de BRAF en pacientes afectos de melanoma metastásico
Stjepanovic, Neda
Cortés, Javier
Suriñach Caralt, Josep Mª
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 38 p.
Resum: Las mutaciones del BRAF sobreactivan la vía MAPK, estimulando así el crecimiento de las células de melanoma. En este estudio retrospectivo analizamos el estado mutacional de BRAF de 25 pacientes con melanoma metastásico con el objetivo de determinar su frecuencia y su repercusión clínica. El 52% de los pacientes presentaban mutación del BRAF, siendo estos diagnosticados a unas edades más jóvenes y en estadios más tempranos. Sin embargo, en nuestra experiencia, en los pacientes afectos de melanoma metastásico el estatus de portador de mutación de BRAF no confería una mayor supervivencia global.
Resum: Les mutacions de BRAF sobreactiven la via MAPK, estimulant així el creixement de les cèl·lules de melanoma. En aquest estudi retrospectiu vàrem analitzar l'estat mutacional de BRAF de 25 pacients amb melanoma metastàsic, amb l'objectiu de determinar la seva freqüència i la seva repercussió clínica. El 52% dels pacients presentaven mutació de BRAF, essent aquests diagnosticats en edats més joves i en estadis més precoços. No obstant, segons la nostra experiència, en pacients afectats de melanoma metastàsic l'estatus mutacional de BRAF no confereix una major supervivència global.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Melanoma, Genetica molecular



38 p, 429.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir