Análisis de las causas de muerte en pacientes con síndrome mielodiplásico : experiencia de un centro
Montoro Gómez, Julia
López, Andrés
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 23 p.
Resum: Los síndrome mielodisplásicos (SMD) son un conjunto de neoplasias hematológicas muy heterogéneas en cuanto a evolución clínica y pronóstico, que van desde enfermedades indolentes hasta enfermedades agresivas, con una rápida progresión a LMA y una supervivencia inferior a un año. Las causas de muerte (CDM) de los SMD no están bien estudiadas, particularmente la CDM no leucémica. La importancia de conocer las CDM, radica en la implicación terapeútica. En este estudio se demuestra que la mayoría de los SMD, independientemente del grupo de riesgo, fallecen de causas relacionadas con el SMD, lo que justificaría una intevención terapeútica precoz.
Resum: Els síndromes mielodisplàsiques (SMD) són un conjunt de neoplàsies hematològiques molt heterogènies en quant a evolució clínica i pronòstic, que van des de malalties indolents fins a malalties agressivesñ amb una ràpida progressió a LMA i supervivència inferior a un any. Les causes de mort (CDM) dels SMD no estan ben estudiades, particularment la CDM no leucèmica. La importància de conèixer les CDM, rau en la implicació terapèutica. En aquest estudi es demostra que la majoria dels SMD, independentment del grup de risc, moren de causes relacionades amb el SMD, el que justificaria una intevenció terapèutica precoç.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Leucèmia mieloide crònica, Hematologia



23 p, 207.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-04-08, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir