El embarazo en la Fibrosis Quística
Barrecheguren, Miriam
De Gracia, Javier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 57 p.
Resum: Las mejoras en la supervivencia y calidad de vida en pacientes con Fibrosis Quística han hecho que la maternidad no sea un fenómeno extraño hoy en día aunque actualmente no hay recomendaciones firmes al respecto. El objetivo del presente estudio es el seguimiento de pacientes con FQ embarazadas, comparando su evolución con un grupo control de características similares. Se observó que las pacientes embarazadas presentan caída significativa de la función pulmonar que se recupera 18 meses tras el parto sin aumentar la mortalidad respecto al grupo control. Factores como la insuficiencia pancreática, el tipo de mutación o colonizaciónes conllevan un peor pronóstico.
Resum: Les millores en la supervivència i qualitat de vida en pacients amb fibrosi quística han fet que la maternitat no sigui un fenomen estrany avui en dia encara que actualment no hi ha recomanacions fermes sobre això. L'objectiu d'aquest estudi és el seguiment de pacients amb FQ embarassades, comparant la seva evolució amb un grup control de característiques similars. Es va observar que les pacients embarassades presenten caiguda significativa de la funció pulmonar que es recupera 18 mesos després del part sense augmentar la mortalitat respecte al grup control. Factors com la insuficiència pancreàtica, el tipus de mutació o colonitzacions comporten un pitjor pronòstic.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Fibrosi quística, Embarassades



57 p, 412.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-04-08, darrera modificació el 2023-02-14



   Favorit i Compartir