Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/211148

Eduard Toldrà : sis sonets per a violí i piano
Bardolet Vilaró, Judit
López Cano, Rubén, 1966-; Escola Superior de Música de Catalunya
Eduard Toldrà i Soler fou una persona important i significativa per a la societat catalana de principis del segle XX. La seva vida musical és increïblement ampla, ja que abasta facetes de violinista, compositor, director i pedagog. A més, Toldrà va estar sempre immers en la cultura catalana, en l'art en general, i en particular en la poesia. És per aquest motiu que trobem tanta poesia en la seva música. En el següent treball aprofundeixo en l'estudi d'una de les seves obres, Sis Sonets per a violí i piano. A través de l'anàlisi d'aquestes sis peces, coneixerem també al personatge d'Eduard Toldrà i el seu context cultural. Veurem que la seva música se situa fora dels trets estilístics “hispànics” de l'època i que, sota els tòpics de música española, les etiquetes no hi fan cap mena de justícia.
Eduard Toldrà Soler fue una persona importante y significativa para la sociedad catalana de principios del siglo XX. Su vida musical es ancha, ya que embarca facetas de violinista, compositor, director y pedagogo. Toldrà estuvo siempre implicado en la cultura catalana, en el arte en general, y en particular en la poesía. Es por este motivo que encontramos tanta poesía en su música. En el siguiente trabajo, profundizo en el estudio de una de sus obras, Sis Sonets per a violí i piano. En el análisis de estas seis piezas, conoceremos también al personaje de Eduard Toldrà y su contexto cultural. Veremos que su música se sitúa fuera del estilo “hispánico” de la época y que, más allá de los tópicos de música española, las etiquetas no le hacen ningún tipo de justicia.
Eduard Toldrà Soler was a very important person for Catalan society in the beginning of 20th century. His musical life is wide because of his work as a violinist, composer, conductor and pedagogue. Toldrà was always implied in the Catalan culture, art in general, and particularly in poetry. For this motive, we find a lot of poetry in his music. In the following work, I’m studying one of his works, Sis Sonets per a violí i piano. Through the analysis of there six pieces, we will also know Eduard Toldrà and his cultural context. We will see that his music is not the same as contemporary Spanish music and beyond the commonplaces of música española, there is a lot of diversity where labels do not make any kind of justice.
14-05-2013
78 - Música
Toldrà, Eduard, 1895-1962 -- Crítica i interpretació
Toldrà, Eduard, 1895-1962. Sonets
Violí i piano, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Música -- Catalunya -- S. XX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
44 p.
Trabajo/Proyecto fin de carrera
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
1 PF Judit Bardolet Vilaró.pdf 14.55 KB PDF Projecte final - Portada
2 PF Judit Bardolet Vilaró.pdf 9.112 KB PDF Projecte final - Resums
3 PF Judit Bardolet Vilaró.pdf 456.6 KB PDF Projecte final - Text

Mostrar el registro completo del ítem