Síntesis de dendrímeros fosforados funcionalizados con quinina y su utilización como organocatalizadores soportados
Jara, José Juan
Vallribera Massó, Adelina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sebastián Pérez, Rosa M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 66 p.
Resum: En este trabajo nos hemos propuesto preparar organocatalizadores dendriméricos conteniendo en superficie un compuesto del pool chiral, como es la quinina. Ésta es un alcaloide derivado de la familia de la cinchona que presenta la ventaja de ser barato, comercialmente asequible y que ha demostrado ser un buen organocatalizador en varias reacciones químicas. Para llevar a cabo el objetivo propuesto, se preparó un compuesto derivado de la quinina a través de una modificación del grupo vinilo, el cual presentaba un grupo fenol en su estructura que sirvió para el posterior anclaje de la molécula resultante a los dendrímeros fosforados de primera y cuarta generación.
Resum: En aquest treball ens hem proposat preparar organocatalitzadors dendrimèrics contenint en superfície un compost del pool chiral, com és la quinina. Aquesta és un alcaloide derivat de la família de la cinchona que presenta l'avantatge de ser barat, comercialment assequible i que ha demostrat ser un bon organocatalitzador en diverses reaccions químiques. Per portar a terme aquest objectiu proposat, es va preparar un compost derivat de la quinina mitjançant una modificació del seu grup vinil, el qual presentava un grup fenol en la seva estructura que ens va servir per ancorar posteriorment la molècula resultant als dendrimers fosforats de primera i quarta generació.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències. Treballs de màster i postgrau. Màster en Ciència i Tecnologia Químiques
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Compostos orgànics ; Catalitzadors ; Dendrímers ; Quinina



Resum
2 p, 503.5 KB

Treball de màster
66 p, 5.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2023-05-26



   Favorit i Compartir