Abstract:
|
Molts productes d’origen natural i específicament, alguns residus orgànics (com
l’os d’alvocat) són, cada cop més, el centre d’interès d’indústries alimentàries i
cosmètiques. Això és degut a la gran quantitat de polifenols que contenen i la
seva capacitat antioxidant. L’interès radica en que són possibles substituts
d’antioxidants sintètics.
L’objectiu d’aquest projecte és calcular el coeficient de difusió efectiva en
l’extracció de polifenols de l’os d’alvocat, així com obtenir les condicions
corresponents a la màxima extracció a través d’una superfície de resposta.
Aquests coeficients es calculen a partir de les corbes cinètiques d’extracció dels
polifenols i el seu posterior ajust a l’equació de Peleg i a expressions analítiques
de la llei de Fick.
Les extraccions es realitzen en continu i en lots. Les variables són la temperatura
i el percentatge de metanol en el solvent. La variable resposta són els polifenols
extrets. També es comparen els dos tipus d’extraccions.
S’observa que l’augment de temperatura afecta positivament a l’extracció i a la
difussivitat efectiva de polifenols, mentre que la presència de metanol en el
solvent disminueix la difussivitat efectiva però aconsegueix extreure major
quantitat de polifenols. |