Abstract:
|
La D-fagomina és un iminosucre que prové de les llavors del fajol i actualment disponible com a producte cristal·lí procedent d’una síntesis enzimàtica. La D-fagomina es un anàleg de glucosa i manosa que podria evitar la obesitat i les seves patologies relacionades com la resistència a la insulina, mitjançant diferents mecanismes. Per a detectar els canvis efectuats per la dieta sobre el pes dels animals i relacionar-ho amb la seva microbiota intestinal i la concentració d’hormones metabòliques plasmàtiques s’ha emprat la tècnica PCR quantitativa a temps real en mostres fecals i cecals, i la tècnica Luminex. El consum de D-fagomina redueix el pes d’animals que consumeixen dietes hiperenergètiques. La D-fagomina modera els canvis produïts per una dieta amb un alt contingut en greix i sucre a la microbiota intestinal. La concentració de Bacteroidales augmenta significativament (109%) i la d’Enterobacteriales disminueix un 18%. La concentració d’hormones metabòliques com insulina, glucagó, leptina, amilina i interleucina-6 en sang a animals que inclouen D-fagomina a la seva dieta no presenten variacions, en canvi la concentració de grelina en plasma es trova augmentada en animals alimentats amb una dieta suplementada amb D-fagomina. La utilització de D-fagomina com a ingredient dietètic pot reduir el risc a patir patologies relacionades amb la obesitat, mitjançant el control dels canvis en la microbiota intestinal induïts per una dieta hiperenergètica. |