El fons de la Subdelegació de Policia de Dénia (1824-1836) : estudi i descripció
Alonso i López, Jesús Eduard
Fernández Trabal, Josep, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2014
Descripció: 161 p.
Resum: Hom tracta de dilucidar el context de creació i l'estructura d'un fons policial generat arran de la creació, el 1824, de la Policia General del Regne, fet que sol considerar-se el moment fundacional de la policia estatal en Espanya. A tal fi es combinen tècniques arxivístiques i historiogràfiques, coincidents en l'anàlisi institucional. Els fons de les subdelegacions de policia ens han arribat escadussers i desestructurats al si dels antics corregiments borbònics i solen trobar-se avui en arxius locals i comarcals. No obstant això, s'hi proposa un quadre de classificació.
Resum: Se trata de dilucidar el contexto de creación y la estructura de un fondo policial a partir de la creación, en 1824, de la Policía General del Reino, hecho que suele considerarse el momento fundacional de la policía estatal en España. Con tal fin se combinan técnicas archivísticas e historiográficas coincidentes en el análisis institucional. Los fondos de las subdelegaciones de policía nos han llegados escasos y desestructurados, normalmente desde los antiguos corregimientos borbónicos. Suelen encontrarse hoy en el seno de archivos locales y comarcales. Con todo, se propone un cuadro de clasificación.
Resum: The purpose of this paper is to explain the context of the creation of a regional police archive, as well as its structure, since 1824, when the General Police of the Kingdom started. This moment is often considered the foundation of the National Police in Spain. For that reason, archival and historiographical techniques are combined for institutional analysis. Few and unstructured files of the sub-delegations of the police have survived, usually coming from the old Bourbon governorships. Nowadays you can find them at the local and regional archives. Nevertheless we are proposing a file classification scheme.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents [MEC 60390490000]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents [548]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Arxius locals ; Governació de Dènia ; Bandolers ; Policia - Espanya - Història - S.XIX



161 p, 873.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2017-10-16, darrera modificació el 2023-03-30



   Favorit i Compartir