Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/228379

Diversitat funcional (discapacitat) i espiritualitat
Martínez Rivera, Óscar
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
This paper aims to reflect on spirituality and functional diversity, especially from the perspective of professionals working in social action and the approaches promoted by the institutions. With regard to functional diversity, we critically revise the terms disability and dependency and take into account the different dimensions of the person, with special attention to the spiritual dimension. The premise that ‘the search for meaning is a primary force in human life that is related to happiness’ (Benavent) is a core principle in most ideas that this article seeks to address.
Este trabajo pretende reflexionar a cerca de la espiritualidad y la diversidad funcional, especialmente desde la óptica del trabajo de los profesionales de la acción social y desde lo que se promueve desde las instituciones. En cuanto a la diversidad funcional, revisaremos críticamente el término discapacidad y dependencia y tendremos en cuenta las diferentes dimensiones de la persona, deteniéndonos especialmente en la dimensión espiritual. La premisa “la búsqueda del sentido de la vida es una fuerza primaria de la vida humana que tiene relación con la felicidad” (Benavent) será el eje vertebral de la mayor parte de ideas que este artículo pretende abordar.
Aquest treball pretén reflexionar al voltant de l’espiritualitat i la diversitat funcional, especialment des de l’òptica del treball dels professionals de l’acció social i des del que es promou des de les institucions. Pel que fa a la diversitat funcional, revisarem críticament el terme discapacitat i dependència i tindrem en compte les diferents dimensions de la persona, especialment l’espiritual. La premissa “la recerca del sentit de la vida és una força primària de la vida humana que té relació amb la felicitat” (Benavent) serà l’eix vertebral de la major part d’idees que aquest article pretén abordar.
22-04-2014
2 - Religió i teologia
Discapacitats
Espiritualitat
Felicitat
Educació social
Dependència
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/
© L'autor/a
10 p.
Artículo
Artículo - Versión publicada
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
Educació social: revista d'intervenció socioeducativa, Núm 56
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
M1_56_CAT.pdf 1.027 MB PDF Versió en català
M1_56_CS.pdf 888.0 KB PDF Versió en castellà

Mostrar el registro completo del ítem