Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/228577

Lideratge i funció directiva. Ofici o actitud? (líder, innovador, emprenedor) (autoestima?)
Solé Parellada, Francesc; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)
Institut de Seguretat Pública de Catalunya
El lideratge és el conjunt de capacitats que una persona té per influir en les persones o en un grup de persones determinat, per a l’assoliment de metes i objectius predeterminats. El líder te la capacitat de prendre la iniciativa, gestionar, convocar, promoure, incentivar, motivar i avaluar a un grup o equip. Capacitat fa referència als recursos i aptituds que té un individu per a exercir una determinada tasca o comesa (no ens diu res de si són innates o adquirides) per tant ens fiquem en un “lio” (habilitats, competències, aptituds, etc.. etc…). Parlem de coneixement. En l’àmbit de l’economia del coneixement “es allò que sabem (encara que no sapiguem que ho sabem) que ens capacita per a l’acció”. Aquí ens tornem a trobar el coneixement innat i el adquirit. En aquest cas, “l’acció” son precisament el que han de fer les persones en relació a un objectiu. En el lideratge la capacitat o coneixement es comportamental i per tant per adquirir-lo cal aprendre comportaments (simulació - estandardització, entrenament, es el mon de l’experiència). Canviar els comportaments es el mes difícil. Per una Escola aniria per formar en el lideratge li aniria millor que estiguéssim parlant de coneixements “memoristics” o de procediment que son molt mes fàcils de formar.
2014
3 - Ciències socials
Lideratge -- Diferències entre sexes -- Catalunya -- Congressos -- 2012
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
36 p.
Objeto de conferencia
Institut de Seguretat Pública de Catalunya
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Solé Parellada.pdf 2.029 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Sans Rodríguez, Josep Maria; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)
Cervera, Carles; Vallès, Lola; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)
Moragas, Maruja; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)
Vallès, Lola; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)
Van Ewijk, Anne; Jornades sobre el lideratge en el comandament de les dones a la policia (2012 : Mollet del Vallès)